Categoriearchief: Nieuws

Rodermarktrit 2023.

Nieuws

Rodermarktrit Motor Toer Club Roden

Ook dit  jaar organiseert MTC Roden weer haartraditionele Rodermarktrit. De  rit  is  bedoeld om motorrijders uit  de  wijde omgeving van Roden kennis te  laten maken met onze club van enthousiaste motorrijders. 

Het wordt alweer de  vijfde keer op rij  dat we  deze rit  gaan rijden. We zien dat de belangstelling steeds groter wordt en  ontvangen  erg enthousiaste reacties. Voor de  MTC dus een reden om dit  evenement jaarlijks te  blijven organiseren. De  rit  wordt gereden op  zondag 17 september.

We starten tussen 9 en 11 uur vanaf het terras van hotel “Onder de Linden”.

De  route is  ca  180km lang en  voert deze keer grotendeels door ons prachtige Drenthe. De rit bevat ook het nodige bochtenwerk om nog meer van het motorrijden te  genieten. Je kunt ervoor kiezen om samen te rijden, maar bent uiteraard ook vrij om alleen op pad te gaan.

Wil je  graag meerijden geef je  dan op door een mail te  sturen naar:mtcroden@hotmail.com.

De  kosten voor deelname zijn €5,- per persoon, te  betalen voor 16  september, via: NL31 RABO 0399 4234 78, t.n.v. motortoerclub Roden.

De  route krijg je  vervolgens als  GPX-bestand toegestuurd om alvast te  importeren in  je  navigatie.

 Ben je  hier niet erg handig in,  dan is  er  bij  de  start iemand van de  motorclub aanwezig om hiermee te  helpen. Zorg er  dan wel voor dat je  navigatie up-to-date is.  Ben je  niet in  het bezit van navigatie dan kun je  uiteraard altijd aansluiten bij  andere rijders.

 Tevens word je  voor vertrek namens de  MTC een consumptie aangeboden.

 Je kunt je  bij  de  start ook nog opgeven voor deelname. We hopen ook nu  weer op een grote opkomst!


Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter.

Nog voor het einde van het jaar en voorafgaand aan de feestdagen wil ik graag nog eens het woord tot jullie richten.

We kunnen er niet onderuit. 2021 stond in het teken van het Corona virus. Privé, zakelijk en sportief is alles door het virus gedomineerd. Ik hoop oprecht dat jullie en jullie naasten gespaard zijn gebleven van grote problemen en dat jullie toch nog enigszins optimistisch naar 2022 kunt kijken.

We hebben dit jaar vele mooie ritten gehad en natuurlijk onze Rodermarktrit. Over deze laatste wil ik wel wat kwijt. Allereerst wil ik Frank en Bert bedanken voor hun inzet voorafgaand en tijdens deze rit. Wat ik erg positief vond dat beide heren aanschoven bij de bestuursvergadering om zaken te bespreken waar zij organisatorisch tegen aan liepen. Deze verbeterpunten worden vastgelegd in een draaiboek voor de volgende keer opdat we een continue verbetertraject hebben en niet iedere keer het wiel uit hoeven te vinden. Ook van een van de meerijders kregen we een hele mooie feedback met een aantal verbeterpunten. Denk aan een betere bekendmaking van de rit vooraf en het eerder via de website delen van de route, Nu kwamen veel rijders aan met een scala aan navi´s die niet allemaal even eenvoudig te voorzien waren met de route. Daarnaast vinden we het van belang dat er een vaste datum cq. dag komt voor deze rit, het 2e weekend in september.

Ook bestuurlijk is er een wijziging. Heleen, onze secretaris, heeft aangegeven te willen stoppen met haar functie. Natuurlijk vind ik dat erg jammer. Heleen was een drijvende kracht achter de MC. Ik wil haar dan ook hartelijk bedanken voor haar inzet. Natuurlijk komen we hier op de komende ledenvergadering op terug. Nogmaals Heleen, fantastisch wat je voor de MC gedaan hebt. Zaken die je onder je had werden altijd tot in de puntjes geregeld. We kunnen natuurlijk niet zonder secretaris. De oplossing lag dichtbij huis. Miriam Scheffer is bereid gevonden deze functie over te nemen op interim basis, onder mijn auspiciën, tot de komend ALV, die overigens gepland staat voor 16 maart. Over het waar en hoe krijgen jullie nog bericht,

Op financieel vlak liet Harry, onze penningmeester weten dat we er goed voor staan. Er is dan ook geen enkele reden de contributie te verhogen voor komend jaar.

Normaliter hebben wij een winterprogramma. We zijn door de ontwikkelingen inzake het ons bekende virus deze winter nu nog niet in staat hier een zinnig woord over te zeggen. Zodra de mogelijkheid daar is zullen we zeker nog proberen iets te verzinnen. Vooralsnog, op het moment van schrijven van dit stuk zijn de prognoses niet best.

Zo, jullie zijn weer een beetje bijgesproken en ik ga er de gewoonte van maken met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen .

Rest mij nog jullie allemaal fijne feestdagen te wensen en een heel gelukkig 2022. Ik hoop dat jullie en degenen die jullie dierbaar zijn gezond blijven. Daar naast spreek ik de wens uit dat we samen nog vele kilometers kunnen rijden komend jaar.

Met vriendelijke groet,

Peter Bakker

Jullie voorzitter.

Mooi winterprogramma 2019/2020

Het programma voor de afgelopen winter is goed bezocht.

A3 gaf uitleg over bochtentechniek. Na een theoretische opbouw ondersteund met lichtbeelden, volgde een vragenronde voor de aanwezigen. Op uitgedeelde situaties konden de deelnemers aangeven wat de ideale lijn was. Natuurlijk is de openbare weg geen circuit maar kreten over : aan-remmen, insturen , Apex en uit-accelereren wisselden elkaar meermaals af. Blijkt dat veel rijders ook bij onze MTC vaak te vroeg insturen, daarmee komt de apex vroeg in de bocht te liggen, terwijl die idealiter op ongeveer twee derde thuis hoort.

De sleutelavond was in navolging van 2019 opnieuw een groot succes. Opnieuw passeerden klussen als: bandenreparatie, afstellen van ketting, bandenspanning en diverse andere onderhoud slimmigheidjes de revue.

De nieuwjaarsbijeenkomst geeft een heerlijk sfeertje en ieder vertelt over zijn of haar plannen voor de komende zomer.

De KART-avond was nieuw op de kalender. Met een tiental leden vertrokken we naar Kardinge. Door een misverstand mochten we iets later starten, maar dat mocht de pret niet drukken. Onze eigen “kart-kampioen” was gelukkig verhinderd…….., daardoor hadden de aanwezige leden echt een kans. Henk Mellema was bij ons nu de snelste. Snelste dame was Heleen Gunnink. Een drietal leden besloot de avond met een of meerdere gekneusde ribben, hoezo serieus “hard erin”.

Met de jaarvergadering 2020 in maart sloten we het winterprogramma af. Tijdens deze vergadering trad A3 af en Peter Bakker werd de nieuwe voorzitter. SUCCES PETER….!! De kalender voor 2020 werd doorgenomen en de ritten werden voorzien van een voor rijder.

De start van het seizoen was gedacht met de EGG-Run. Op het moment dat ik dit schrijf heeft de Corona toe geslagen en is inmiddels duidelijk dat de seizoen start onduidelijk is. Wel zeker is dat de EGG RUN niet door gaat.

Gr A3

Seizoen 2019 was behoorlijk geslaagd.

Terugblikkend op 2019 kunnen we stellen dat het seizoen behoorlijk geslaagd is. De opkomst was wisselend maar over het algemeen ruim voldoende en duidelijk groeiende.

De OPEN ritten hebben het gewenste effect gehad. Een aantal nieuwe leden en belangstellenden die graag eens mee-rijden. Het systeem met steeds wisselende voorrijders vanuit de club zorgt voor een grote betrokkenheid van leden. Daarbij komt dat dit de evenementen voor ieder verrassend maakt. Enkele ritten startten we traditiegetrouw bij Onder de Linden en enkele bij Alida”s snackpaleis.

De afsluitende rit startte ook bij Alida en dat was een echte verrassing ; hij eindigde daar ook. Een overheerlijke snack maaltijd ging er ter afsluiting : goed in.

gr A3

Zondag 26 mei een “OPEN RIT” ook voor NIET-leden

Zondag 26 mei organiseert de MTC Roden e.o. een “OPEN RIT” ook voor niet leden dus…………

Verzamelen vanaf 10.00 uur bij Alida’s Smulpaleis, waar we gaan kennis maken. Om circa 10.45 uur vertrekken we richting Lauwersoog. De uitgezette rit is 152 kilometer en is / wordt opgeknipt in drie delen van respectievelijk 64, 49 en 40 kilometer. Bij de tussenstops is er ruim voldoende tijd om met elkaar van gedachten te wisselen over het clubgebeuren. De tocht eindigt weer bij Alida’s Smulpaleis en naar verwachting is dat rond 16.30 uur..

Doel van dit evenement is motorrijdend Roden e.o. te interesseren voor het clubgebeuren. De MTC Roden had ooit 135 leden en is de afgelopen jaren gedecimeerd. De huidige harde kern van ruim dertig leden wil graag haar ervaring delen en dit moet duidelijk een promotie-rit worden.

Bij voldoende animo wordt ook de vroeger legendarische RODERMARKT-rit weer georganiseerd , ook als “OPEN EVENEMENT” .

Tot aanstaande zondag ………….

Woensdagavondrit op 8 mei 2019

Op 8 mei hebben we met z´n drieën een prachtige rit rond het Lauwersmeer gereden. Harry reed voor en hield voor ieder van ons een lekker tempo aan.

Aanvankelijk leek het erop dat de weergoden ons slecht gezind zouden zijn maar dat viel alleszins mee. Eigenlijk reden we net om de buien heen en hebben we geen regen van enige betekenis gehad.

De route voerde ons door vele kleine plaatsjes richting Zoutkamp. Het was duidelijk dat de boeren druk bezig zijn met hun akkers want sommige kleine boerenweggetjes waren bezaaid met of koeienvlaaien of natte modder. Oppassen geblazen dus, maar zoals bekend, iedereen rijdt voor zich zelf……

Al met al hebben we een kleine 100 km gereden en waren rond 21.00 uur weer terug in Roden, waar we iedere ons eigen weg gingen. Ik heb ervan genoten!

Peter

28 April 2019 de seizoen start met de Voorjaarstoer.

Het weer werkt mogelijk niet 100% mee, maar we gaan lekker toch……

Zondag 28 april rijden we de Voorjaarstoer 2019. De start is om 13.00 uur bij het Smulpaleis van Jan en Aleida.

De rit wordt voorgereden door Bert van der Weide en zal circa 150 kilometer lang zijn. Hij heeft een fantastische route uitgezet door landelijk gebied. We streven naar een rustig en vooral veilig verloop.

Mochten er belangstellenden zijn , dan zijn die van harte uitgenodigd om deel te nemen.

We rijden in groepsverband met een voorrijder en een vaste man achter. Daar tussen de deelnemers rijdend voor eigen rekening en risico , maar wel veilig en begeleid dus…………. De rijders behouden hun eigen plek in de groep (=niet inhalen) en het tempo is legaal. De rijders hanteren het systeem van baksteensgewijs rijden. Is er plotselinge stop nodig dan schuift de harmonica in elkaar zonder risico op kop-staart contact.

Later dit jaar zullen wij ook nog extra promotie voor onze club maken middels een rit welke geheel open staat voor gasten. Dus houdt deze site in de gaten.

Gr A3

Een vreselijk koude EGG-run toch geslaagd

OP 13 april werd de Egg-run 2019 gehouden.

Ons gewaardeerd lid , maar tevens voorzitter van de Stichting EGG-run Roden, Otto Huisman had de zaakjes dit jaar goed op orde. De draaiboeken waren bijgesteld en in een erg vroeg stadium waren locatie, dranghekken en de benodigde vergunningen geregeld. Meerdere informatie sessies met de vrijwilligers moesten een smeuïg verloop garanderen.

Zaterdagmorgen was het al vroeg een drukte van belang en alles was onder controle, behalve het weer. Het werd een verschrikkelijk koude zaterdag met hagel en sneeuw. Daardoor kwamen de bikkels wat later binnen en lieten anderen vanwege de kou zelfs volledig verstek gaan.

Om 13.00 uur ging het defilé van start met de “oude haas” Roel Kuper voorop en de nieuwe (Otto) vlak voor de bezemwagen. De ronde door Roden werd snel afgewerkt door de perfecte begeleiding van de STEB. Om 13.40 kon de Friese groep al door. De andere vijf groepen kwamen terug op de Brink en vertrokken om 14.00 uur.

De bezochte instellingen lieten allen naderhand weten dat ze erg verrast waren over de grote opkomst ondanks de kou. Er zijn veel kinderen blij gemaakt en dat was het doel.

De opbrengst van deze dag gaat naar de SDS (Stichting Down Syndroom) waarvan voorzitter Fred Wekema nog een cheque in ontvangst nam. De opbrengst was mede opgebracht door de lokale middenstand, een groot aantal sponsoren en natuurlijk de rijders.

Otto heeft al aangekondigd dat er volgend jaar weer een EGG-run is en hopelijk dan met het weer wat we nu een weekend later hadden……. dat scheelt mooi 20 graden.

Gr A3

Nieuwe energie voor 2019

Op woensdag 13 maart werd de Algemene Leden Vergadering gehouden bij Onder de Linden.

Het afgelopen seizoen werd geëvalueerd , daarbij werd vastgesteld dat de opkomst wel wat steviger mag. Mogelijk is de agenda ook wat te vol……….. dus we maken het wat selectiever. De winteravonden (vooral de sleutelavond) waren een succes en dat gaan we weer doen.

Het bestuur blijft aan en we gaan dooooooooooor. De MTC Roden zal stevig gepromoot worden en mogelijk nieuwe geïnteresseerden vinden door “OPEN” evenementen, waar we de meerwaarde van het groepsgebeuren voor het voetlicht zullen brengen.

De kalender werd definitief gemaakt (zie onder de button Kalender 2019).

We gaan voor een heerlijk pechvrij motorseizoen. Te beginnen met de EGG-run in Roden op 13 april…., dus tot ziens.

Sleutelavond is een grandioos succes

Woensdag 6 februari hadden we een sleutelavond op het programma staan. Middels E-mail en social media (whatts app-groep) werden de leden opgeroepen.

De opkomst was met 14 leden best wel goed te noemen. We werden met koffie en cake ontvangen in de sleutelruimte. Een mooie hal om jaloers op te worden.

Wat stond er zoal op het programma:

  • controle van ketting en tandwielen
  • ketting spannen
  • achterwiel uitrichten
  • lekke band repareren met plugsetje (10 x)
  • banden op spanning met CO2 patronen
  • controle van remblokken
  • remmen gangbaar maken
  • momentsleutel oefenen
  • en nog diverse tips en tricks

De klussen werden in een geweldig goede sfeer opgepakt. Er werd veel gelachen en menig monteur had nog even het zweet op het voorhoofd.

De sleutelavond is absoluut voor herhaling vatbaar in een volgend winterseizoen, maar we hebben nu al afgesproken dat we komende zomer nog een avond al onze motoren onder de loep zullen nemen.