Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter.

Nog voor het einde van het jaar en voorafgaand aan de feestdagen wil ik graag nog eens het woord tot jullie richten.

We kunnen er niet onderuit. 2021 stond in het teken van het Corona virus. Privé, zakelijk en sportief is alles door het virus gedomineerd. Ik hoop oprecht dat jullie en jullie naasten gespaard zijn gebleven van grote problemen en dat jullie toch nog enigszins optimistisch naar 2022 kunt kijken.

We hebben dit jaar vele mooie ritten gehad en natuurlijk onze Rodermarktrit. Over deze laatste wil ik wel wat kwijt. Allereerst wil ik Frank en Bert bedanken voor hun inzet voorafgaand en tijdens deze rit. Wat ik erg positief vond dat beide heren aanschoven bij de bestuursvergadering om zaken te bespreken waar zij organisatorisch tegen aan liepen. Deze verbeterpunten worden vastgelegd in een draaiboek voor de volgende keer opdat we een continue verbetertraject hebben en niet iedere keer het wiel uit hoeven te vinden. Ook van een van de meerijders kregen we een hele mooie feedback met een aantal verbeterpunten. Denk aan een betere bekendmaking van de rit vooraf en het eerder via de website delen van de route, Nu kwamen veel rijders aan met een scala aan navi´s die niet allemaal even eenvoudig te voorzien waren met de route. Daarnaast vinden we het van belang dat er een vaste datum cq. dag komt voor deze rit, het 2e weekend in september.

Ook bestuurlijk is er een wijziging. Heleen, onze secretaris, heeft aangegeven te willen stoppen met haar functie. Natuurlijk vind ik dat erg jammer. Heleen was een drijvende kracht achter de MC. Ik wil haar dan ook hartelijk bedanken voor haar inzet. Natuurlijk komen we hier op de komende ledenvergadering op terug. Nogmaals Heleen, fantastisch wat je voor de MC gedaan hebt. Zaken die je onder je had werden altijd tot in de puntjes geregeld. We kunnen natuurlijk niet zonder secretaris. De oplossing lag dichtbij huis. Miriam Scheffer is bereid gevonden deze functie over te nemen op interim basis, onder mijn auspiciën, tot de komend ALV, die overigens gepland staat voor 16 maart. Over het waar en hoe krijgen jullie nog bericht,

Op financieel vlak liet Harry, onze penningmeester weten dat we er goed voor staan. Er is dan ook geen enkele reden de contributie te verhogen voor komend jaar.

Normaliter hebben wij een winterprogramma. We zijn door de ontwikkelingen inzake het ons bekende virus deze winter nu nog niet in staat hier een zinnig woord over te zeggen. Zodra de mogelijkheid daar is zullen we zeker nog proberen iets te verzinnen. Vooralsnog, op het moment van schrijven van dit stuk zijn de prognoses niet best.

Zo, jullie zijn weer een beetje bijgesproken en ik ga er de gewoonte van maken met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen .

Rest mij nog jullie allemaal fijne feestdagen te wensen en een heel gelukkig 2022. Ik hoop dat jullie en degenen die jullie dierbaar zijn gezond blijven. Daar naast spreek ik de wens uit dat we samen nog vele kilometers kunnen rijden komend jaar.

Met vriendelijke groet,

Peter Bakker

Jullie voorzitter.