Een vreselijk koude EGG-run toch geslaagd

OP 13 april werd de Egg-run 2019 gehouden.

Ons gewaardeerd lid , maar tevens voorzitter van de Stichting EGG-run Roden, Otto Huisman had de zaakjes dit jaar goed op orde. De draaiboeken waren bijgesteld en in een erg vroeg stadium waren locatie, dranghekken en de benodigde vergunningen geregeld. Meerdere informatie sessies met de vrijwilligers moesten een smeuïg verloop garanderen.

Zaterdagmorgen was het al vroeg een drukte van belang en alles was onder controle, behalve het weer. Het werd een verschrikkelijk koude zaterdag met hagel en sneeuw. Daardoor kwamen de bikkels wat later binnen en lieten anderen vanwege de kou zelfs volledig verstek gaan.

Om 13.00 uur ging het defilé van start met de “oude haas” Roel Kuper voorop en de nieuwe (Otto) vlak voor de bezemwagen. De ronde door Roden werd snel afgewerkt door de perfecte begeleiding van de STEB. Om 13.40 kon de Friese groep al door. De andere vijf groepen kwamen terug op de Brink en vertrokken om 14.00 uur.

De bezochte instellingen lieten allen naderhand weten dat ze erg verrast waren over de grote opkomst ondanks de kou. Er zijn veel kinderen blij gemaakt en dat was het doel.

De opbrengst van deze dag gaat naar de SDS (Stichting Down Syndroom) waarvan voorzitter Fred Wekema nog een cheque in ontvangst nam. De opbrengst was mede opgebracht door de lokale middenstand, een groot aantal sponsoren en natuurlijk de rijders.

Otto heeft al aangekondigd dat er volgend jaar weer een EGG-run is en hopelijk dan met het weer wat we nu een weekend later hadden……. dat scheelt mooi 20 graden.

Gr A3