Mooi winterprogramma 2019/2020

Het programma voor de afgelopen winter is goed bezocht.

A3 gaf uitleg over bochtentechniek. Na een theoretische opbouw ondersteund met lichtbeelden, volgde een vragenronde voor de aanwezigen. Op uitgedeelde situaties konden de deelnemers aangeven wat de ideale lijn was. Natuurlijk is de openbare weg geen circuit maar kreten over : aan-remmen, insturen , Apex en uit-accelereren wisselden elkaar meermaals af. Blijkt dat veel rijders ook bij onze MTC vaak te vroeg insturen, daarmee komt de apex vroeg in de bocht te liggen, terwijl die idealiter op ongeveer twee derde thuis hoort.

De sleutelavond was in navolging van 2019 opnieuw een groot succes. Opnieuw passeerden klussen als: bandenreparatie, afstellen van ketting, bandenspanning en diverse andere onderhoud slimmigheidjes de revue.

De nieuwjaarsbijeenkomst geeft een heerlijk sfeertje en ieder vertelt over zijn of haar plannen voor de komende zomer.

De KART-avond was nieuw op de kalender. Met een tiental leden vertrokken we naar Kardinge. Door een misverstand mochten we iets later starten, maar dat mocht de pret niet drukken. Onze eigen “kart-kampioen” was gelukkig verhinderd…….., daardoor hadden de aanwezige leden echt een kans. Henk Mellema was bij ons nu de snelste. Snelste dame was Heleen Gunnink. Een drietal leden besloot de avond met een of meerdere gekneusde ribben, hoezo serieus “hard erin”.

Met de jaarvergadering 2020 in maart sloten we het winterprogramma af. Tijdens deze vergadering trad A3 af en Peter Bakker werd de nieuwe voorzitter. SUCCES PETER….!! De kalender voor 2020 werd doorgenomen en de ritten werden voorzien van een voor rijder.

De start van het seizoen was gedacht met de EGG-Run. Op het moment dat ik dit schrijf heeft de Corona toe geslagen en is inmiddels duidelijk dat de seizoen start onduidelijk is. Wel zeker is dat de EGG RUN niet door gaat.

Gr A3