ADVERTENTIES:

Klussenbedrijf:

Kinderopvang:

Tweewielers

Toerverhalen 2013

 

Woensdag 11 december 2013
Een avond om een beetje de verkeersregels bij te spijkeren. Roelof Meijer van FUN on WHEELS lid van KNMV was vanavond de gast spreker. Het interessante onderwerp werd door een klein groepje mensen goed en aandachtig beluisterd. Op een groot scherm werden de verschillende verkeerssituaties uitgelegd. Door middel van tips van Roelof kunnen we deze in de praktijk proberen uit te voeren. Ook wil Roelof in de praktijk eventueel onze rijmanieren wel bijschaven. Dit kan hij met drie motoren tegelijk te gaan oefenen. Hierover berichten wij later nog meer.    

Groet Alex


 

Woensdag 13 november
Het winterprogramma 2013 is weer van start gegaan. De eerste avond in Onder de Linden op woensdag 13 november, het onderwerp is onderhoud aan de motor. Theo Meeuwis uit Groningen is de uitgenodigd om zijn verhaal te doen en ons iets bij te leren. Deze vijftiger is al vanaf zijn 17de met motoren aan het sleutelen. Na jaren bij motorzaken in dienst te zijn geweest is hij voor zich zelf begonnen en mag zich zelf 1ste motorfietstechnicus noemen. Hij had zijn project mee genomen en met een half uit elkaar liggende motor liet hij zien en voelen hoe dingen werken en af te stellen zijn.

Het afstellen van kleppen of gewoon vertellen wat een kleine en grote beurt inhoud. Deze motor die als BMW op het kenteken maar wat voor de rest niet veel van een BMW was, liet hij zien wat de zuigers en kleppen zijn en wat deze onderdelen doen in een motor . Er was veel gezaagd, gelast en onderdelen van verschillende motoren waren er in verwerkt. Waar moet je op letten en wat te doen voordat je de motor in de winter op stal zet. De dertien belangstellenden luisterden goed en stelden geïnteresseerd hun vragen. Onderdelen die rond gingen werden goed bestudeerd. Bij de oliën konden we het verschil ruiken synthetisch of gewone motorolie. Alleen dat is al een groot verschil en het is ook net wat je lekker vind. Een leuke leerzame avond ook voor de niet sleutellaars.

Maar gelukkig kun je Theo ook inhuren om het onderhoud van je motor te laten doen. Graag tot de volgende gezellige en leuke avonden.

Alex


Zaterdag 26 oktober 2013

We hebben alweer de laatste rit van dit seizoen gereden. Cornelis mocht deze rit voorrijden maar kon helaas door omstandigheden dit niet doen. Het weer was goed voor een mooie rit. Om vijf uur in de middag stapten de vijf rijders op de motor. Rijden op de garmin op de route die Cornelis had gemaakt. Een rondje van een dikke zeventig kilometer langs Lieveren , Yde, Tynaarlo, Taarlo, Zeijen, Ter Aard, Veenhuizen, Westervelde, Een en Nieuw Roden.

De laatste rit wordt vaak afgesloten met een gezellig etentje met elkaar. Deze keer hebben we een lopende buffet bij Chinees restaurant Lotus in Nieuw Roden verorberd. Ondanks een toch wel een beetje tegenvallende opkomst van acht personen hebben hier het erg gezellig gehad. Met een knipoog kijkend naar het volgend seizoen waar ik nu alweer zin in heb.

We kunnen zeggen dat het afgelopen jaar goed is verlopen zonder al te veel toestanden. Een pech gevalletje hoort er bij en is een goede test voor saamhorigheid. Niet over te klagen, samen uit samen thuis. Soms een omgevallen motor maar gelukkig geen grote ongelukken. Voor iedereen een pluim die op wat voor manier dan ook weer een steentje bij heeft gedragen voor de club, of voor een collega motorrijder. Laten we het volgend jaar op de zelfde voet verder gaan en er met elkaar weer iets moois van maken. Zonder inzet van jullie heeft de club ondanks alle goede bedoelingen geen bestaansrecht ook voorkomt jullie aanwezigheid teleurstelling bij mede-toerders. 

Graag tot de volgend keer. Alex


Monsterrit zaterdag 23 augustus 2013


Zaterdag 24 augustus 2013 probeerden we opnieuw de monsterrit rondje IJsselmeer te rijden. De vorige keer hadden we deze gestaakt door dat er onderweg iemand motorpech had.

Vol goede moed vertrokken we om half negen bij Onder de Linden.De weerverwachting was goed, dus wat kon ons tegenhouden.Met vier vrouwen en vijf mannen gingen we op pad. De eerste stop was bij de weerribben vlakbij Steenwijk.

   

Na de koffie op weg naar Genemuiden om met het pontje over te varen. Op naar Lelystad voor de rook pauze of gewoon even de benen strekken. Op de parkeerplaats bij twee snackwagens kon er nog iets gekocht worden,
voor degene die echt trek hadden. De bosjes werden gebruikt om je er even in te verstoppen. Nu naar de afsluitdijk en dan op naar Makkum.

Te druk om op het terras in het dorp te zitten.
Bleken er de vissersdagen te zijn die één keer in de twee jaar daar gehouden worden. Een stukje verder op bij het dorp Piaam is er een mooi restaurant waar we op het terras gelukkig iets konden nuttigen. Voor de Friese mannen onder ons bekend terrein. Zelfs hun roots liggen hier. Leuk dat ook mensen die niet in Roden en omstreken wonen bij de MTC in Roden lid zijn. Het laatste stuk nog van een kleine honderd kilometer nog naar Roden. Piet haakte af bij Sneek.
Te dicht bij huis om vervolgens van Roden weer terug te rijden.

Hoe dichter we bij Onder de Linden kwamen hoe meer rijders afhaakten om direct naar huis te rijden. Jaring heeft ons over prachtige mooie “nieuwe” (onverharde) weggetjes laten rijden en leuke dorpjes en natuurgebieden laten zien. Goed werk geleverd hoor, onze dank hiervoor. Na 350 kilometer waren we toch wel een beetje moe geworden. Maar het was een leuk voorproefje voor de reis naar Bittburg voor de rijders die daar naar toe gaan volgende week. We kijken er naar uit en er zal vast weer een verslag gemaakt worden van deze gebeurtenis. Moeten we toch vaker doen naar plekjes rijden waar we nog niet zo vaak of nog niet zijn geweest.

Graag tot de volgende keer.

Groet Alex


Zaterdag 10 augustus

Er was weer een dagrit van plm. 200 km gepland. De weer voorspelling was goed met een 23 graden en een kleine kans op een lokale bui.

Om 10 uur verzamelden bij Onder de Linden een 10 motorrijders voor een leuke toer. Eerst nog even een kop koffie van de club en het verwelkomen van Bert die graag even wilde zien hoe het gaat bij MTC. Nog even bij de pomp langs en konden we echt van start. Jaring had een toerrit gemaakt en het was een verrassing waar die naar toe ging. Bij Sloterzijl maakten we een koffie met appelgebak stop in een mooi klein cafétje.Na de koffie gingen we door mooie gebieden richting Vollenhove. Voordat we er waren moesten we nog bij de grens stoppen.

              

Mooi is dat toch dat je in Nederland rijd naar Nederland, grappig. Over slingerwegen en aantal bruggen die natuurlijk allemaal open stonden bracht Jaring ons naar Hotel Vita Nova in Zorgvliet. Een broodje gezond, tosti of een bord patat moesten de magen weer voor een poosje vullen. Heerlijk in het prieel bij kletsen en schuilen voor de paar druppels regen die op dat moment naar beneden kwamen.

Terug rijdend naar Roden haakte een aantal halverwege af die rechtstreeks naar huis gingen. Tegen 5 uur was de toer gestopt in Roden en konden we terug kijken op een mooie en gezellige rit. Bedankt Jaring voor het voorrijden van deze toertocht .

Alex


Zaterdag 3 augustus Motorhuis Langezwaag

Zaterdag 3 augustus 2013 zijn negen errug leergierige motorrijders naar Het Motorhuis in Langezwaag geweest om meer over banden, vering en onderhoud van je motor te weten te komen. Om tien uur waren we van harte welkom en stond de koffie al klaar. Mikis de leermeester en eigenaar vertelde over zijn bedrijf en kregen een rondleiding. Na het bakje koffie ging hij vertellen hoe je je het rijgedrag van je motor kan verbeteren.

        

Door de vering voor en achter bij te stellen en advies te geven voor onderhoud aan je motor. Voor elke motor en type is dit anders en zelfs persoonsgebonden. Door elke motor te controleren kreeg iedereen een persoonlijk advies ook over de dingen die aan vervanging toe waren. Al zit je niet op reparatie te wachten. Alles is vrijblijvend en natuurlijk is het mooi wanneer er werk voor Mikis achterweg komt. Het is erg bijzonder dat er mensen zijn zoals Mikis goed weet te vertellen hoe jou motor in elkaar zit.

Nadat Mikis op elke motor een testritje had gemaakt en een slotconclusie had gegeven, konden we met heel veel informatie en soms zelfwerkzaamheid weer naar huis. 

        

Terug kijkend op een informatieve en leerzame dag.
Alex.


 

Avondrit woensdag 31 juli

Een woensdag avondrit in de vakantie is altijd een verrassing. Op 31 juli was er weer zo één.
Ik twijfelde al, maar toen ik zag dat er meer toerrijders bij mij voor de deur langs zag rijden moest het toch maar. De buienradar gaf aan dat het buitje snel zal verdwijnen en later op de avond weer zou gaan regenen.

Wij dus op pad met zes motoren richting Gieterveen rondje van 100 km. In de regen met goede hoop op droog weer. Gelukkig is de omgeving prachtig en rijden door de bossen een fijne belevenis. Wel goed opletten van voor je het weet springt er een hert in het bos over de weg. Na een ander half uur hadden we zin in een lekker bakje koffie/warme chocolademelk met slagroom. In Wildervank bij het zorghotel/brasserie werden we vriendelijk ontvangen. Een paar verzopen motorrijders die voor de koffie komen. Lekker op sien grunnigs proatn met de mensen die doar aan de toafel zaatn. Droog waren we nog niet en het werd al snel donker. Zonder een omweg maar gelijk naar huis.

De motoren vonden het fijn om nog voor 22.30 thuis te zijn.
En wij ook.

Alex


 

Picknickrit Zondag 29-6-2013

Zoals elk jaar werd er ook dit jaar een picknickrit georganiseerd. Dit is een rit met een activiteit. Diegene die heeft aangeboden deze rit te maken, organiseert ook de activiteit. De activiteit is voor de deelnemende rijders altijd een verassing.

Dit jaar vertrokken wij op een mooie zonnige zondag vanaf ons vertrekpunt ODL in Roden. We hebben een mooi klein ritje gemaakt richting het Blotevoetenpad in Opende.

Bij het blotevoetenpad stond ons een lekkere lunch te wachten. Een aantal van de rijd(st)ers hebben nog even lekker de voeten vies gemaakt en zijn het pad afgelopen.  Het was een mooie, lekkere en gezellige picknick. Met een kleine omweg zijn we weer geïndigt in Roden bij Onder de Linden. Vanuit hier is iedereen weer vertrokken naar huis.

.

 

Het was een geslaagde dag! Tot volgend jaar! 
Groeten de toerverslaggever


Monster(lijke)rit 1-6-2013

Voor vandaag staat er een dagrit van een kleine 400 km rond het IJsselmeer op de planning. We vertrekken om half negen bij Onder de Linden met acht motoren. Jaring had een mooie rit naar ons gemaild en konden deze op de navigatie zetten. Na twee kilometer gingen we volgens de route op mijn Garmin de verkeerde kant op.

Dacht ik, dat heb ik weer . Heb ik de verkeerde route geïmporteerd. Na een aantal keren de navigatie opnieuw op te starten veranderde niets. De route ging een andere kant op en we zouden via Smilde gaan. Daar zou er nog misschien een toerrijder aansluiten. We gingen over prachtige binnenwegen maar steeds verder van Smilde.

Na een dik uur te hebben gereden moesten we nodig aan de koffie. In St. Jan Klooster bij het wapen van Utrecht, geen idee waarom het zo heet, een mooi plekje om hier een bakkie te doen. Helaas gesloten. Op naar het volgende café dachten we.  Helmen op handschoenen aan want dat was wel nodig. Het was erg bewolkt en fris met een stevige wind. Motoren gestart en baaaaalen! Een van de motor wilde niet meer starten.

         

Heeft de partner die verantwoordelijk is voor het onderhoud niet goed zijn werk gedaan? hihi Wij als techneuten probeerden hem weer aan de praat te krijgen maar het mocht niet baten. We konden zelfs de buddysit er niet af krijgen. Na een aantal telefoontjes gepleegd te hebben wisten hoe het moest. Maar het was niet eens meer nodig.
Gelukkig is de motorrijdster lid van de ANWB die binnen een goed half uur ter plekke was. Deze aardige man hielp ons geweldig en gaf het advies om volgende keer ook de accu te controleren.
Er zat geen water meer in, dus accu kapot.

Op naar een motorgarage, Ten Cate in Nieuw Leusden. Ze hadden gelukkig nog een accu op voorraad en hebben deze er netjes ingezet. Onder tussen konden we koffie drinken en heerlijke broodjes nuttigen. De toerrijder die we wilden oppikken in Smilde, stond gelukkig niet meer op ons te wachten. Na geshopt en motoren te hebben gekeken moesten we maar weer aan de rit. Het was inmiddels al twee uur geworden en te laat om het rondje IJsselmeer af te maken. Of eigenlijk waren we er nog niet eens aan begonnen.

Na enige discussie zijn we er achter gekomen dat het waarschijnlijk door gebruik van een andere motorkaart de route niet overeen kwam met de andere. Wel humoristisch rijden op de kaart en je gaat de andere kant op. De terug reis naar Roden die de voorrijder begeleide heeft weer veel goed gemaakt. In Dwingeloo hebben we ons even weer opgewarmd met chocolademelk met slagroom om vervolgens onze weg weer te vervolgen naar Roden.

Deze monsterlijke rit stopte om half vijf weer bij ons vertrekplaats waar we vanmorgen vol goede moet begonnen aan een rondje IJsselmeer.  We zullen het geld van het pontje even bewaren voor als we echt deze monsterrit gaan rijden.

Graag tot de volgende keer bij de volgende gezellige rit.
De toerschrijver.


De eerste avondrit van het seizoen 1 mei 2013.

Om 19.00 uur stonden de 11 motorrijders (sters) weer klaar om een leuke avond rit te maken. Het weer was prachtig met het zonnetje er bij, maar wel met een frisse wind. Het tourritje ging binnendoor richting Veendam.
Door Borger-Compagnie en uitkomend op het industrie gebied van Sappemeer. Toerend naar Foxhol, Waterhuizen, Haren, Eelde, Altena weer naar de koffietafel bij Onder de Linden.
Onder het genot van een bakkie de rit nabespreken.

Wat we allemaal wel gezien hebben. Klinker-, beton- en asfaltwegen, weilanden, stukjes 80 km weg, gehuchtjes, hele grote boerderijen, villa’s/kastelen, rijke wijken, achterstands wijken, kanalen, diepjes. Alle facetten die je maar kunt bedenken.
Mooi om te beleven wat er om je heen gebeurd en fijn dat je met een groepje motorrijders toch ook even bij “stil” staat wat je allemaal op de motor ziet. Na 85 km of terwijl na ander half uur tijd lekker bijkomen in de kroeg. Niet al te lang plakken maar voor 22.00 uur weer in huis.

Graag zien we elkaar bij de volgende rit weer. Ook nieuwe mensen mogen gewoon meerijden. Zie de toeragenda, het is echt de moete waard.

Met vriendelijke groeten van de toerders.

 


Zondag 12 april 2013

Ons eerste officiële tour tochtje van dit seizoen  Zondag 12 april 2013 werd weer het eerste officiële toertochtje van dit jaar gereden. Cornelis R. mocht de eerste rit uitzetten en voorrijden. Om 11.00 uur vertrokken we bij de Onder De linden en volgden er 7 motorijders (sters). Het was deze keer een verrassing waar de tour naar toe zou gaan.
Alleen wist Cornelis het, misschien.

Na een uurtje te hebben gereden was er koffie en appeltaart met slagroom. Op het terras in Akkrum genieten van alles wat er voorbij komt en van de vrijheid van het motorrijden. Na de koffie weer op het zadel en richting huis. Bijna onder begeleiding van de politie door Heerenveen geloodst konden we de weg weer vervolgen over de mooie binnen wegen. Er was namelijk een voetbal wedstrijd van Heerenveen. Tussen de supporters door en wachtend totdat de stoplichten eindelijk eens een keer op groen zouden springen, deden we ook nog een ereronde Heerenveen.Altijd nog beter dan een rondje rondweg Groningen.

Na alle omleidingen en boerenerven te hebben gezien konden we weer heerlijk over binnen en kronkel weggetjes toeren. Na een dikke 150 km kwamen we weer bij Onder De Linden terug. Nog even na babbelen op het terras en dan op de doorreis naar huis.

Op naar de volgende gezellige tourrit.

Een groet van Alex een echte tourrijder.