Toerverhalen 2015

 

3 juni 2015
Weer een avondrit gereden, 
We waren met 6 motorrijders, mooie tocht met heel veel bochtenwerk. Ik heb begrepen dat er een aantal weggetjes bij waren die nog niet bij de rest bekend waren. We waren om ongeveer 21:30 weer terug bij Onder De Linden. Hebben overigens nog een bak koffie gedronken bij de buren van ODL, de Pompstee. Het weer was perfect, de weg mooi schoon en niet druk, kortom wederom een geslaagde avond, met een stijgend deelnemers aantal.
 
Met vriendelijke groet,
Bert van der Weide

23 mei 2015
 
We hebben de route met drie man gereden.
Het was een mooie route. Doordat de route in mijn navigatie was herberekend op een motorroutekaart en ik voorop reed hebben we tot aan  Dwingeloo regelmatig een kronkelige omweg gemaakt (ik kwam er pas later achter). Na de koffie in Dwingeloo reed er iemand anders voorop en hebben we de route verder gereden zoals hij bedoeld was. Het weer was perfect, het was rustig op de weg; kortom een geslaagde motorrijmiddag met helaas maar drie man. De sfeer was  er niet minder om.
 
Groeten motorrijdend Roden e.o.
 

19 april 2015
Geachte toerders,
De tijd is alweer aangebroken en de motor is weer van stal gehaald, afgestoften de banden zijn weer opgepompt. Klaar! Starten maar! Ook de lege accu is weer opgeladen, want de eerste rit van het seizoen is weer van start gegaan.
De heenweg was slechts 80km, maar heeft ruim anderhalf uur geduurt. We zijn om 13:00 uur bij Onder de Linden in Roden gestart en zijn toen naar het hoge noorden getoerd over kleine bochtige weggetjes. Hier doen we rustig aan want het wegdek is slecht, met gaten en vreemde reparaties. Ook komen we grind en klei tegen in de bochten, maar daar word het uitzicht niet minder van. Prachtige vergezichten, met een eenzame boerderij of prachtig landhuis op de achtergrond, gecomplementeerd met een slingerende rij knotwilgen langs de weg, compenseren hier het slechte asfalt.
Het tweede deel van de eerste helft werden de wegen wat breder en ook beter. Uiteindelijk kwamen we aan op het uiteinde van een lange pier waar gelegenheid was om even de benen testrekken en een consumptie te verorberen. Ondertussen is er genoten van de frisse zeelucht.
Wanneer iedereen weer was bijgekomen kon de terugtocht beginnen. Deze routewas iets korter, maar niet minder mooi. Halverwege pakken we nog een paarhonderd meter grindpad mee, speciaal voor de echte avonturiers onder ons. Aan het eind van de middag waren weer terug in Roden. 

Fokke-Jan