ADVERTENTIES:

Klussenbedrijf:

Kinderopvang:

Tweewielers

Bitburg 2013

Bittburg 30 augustus tot en met 1 september 2013
Het was weer vroeg opstaan op vrijdag 30 augustus. Met zeven toerrijders vertrokken we om half acht naar Wolvega om daar de reisleiders op te halen. Het weer zat nu mee, althans er was geen regen. De zon begon langzaam op te komen en het was wel een beetje fris om de neus, dit om goed wakker te worden. Bij van der Valk stonden de meeste motorrijders al klaar voor vertrek. In de verte hoorden we de Harley aankomen die ook graag achteraan mee wilde rijden. Op naar Zwolle waar nog drie rijders op ons stonden te wachten. Nu naar Beek bij de grens overgang waar vervolgens nog drie motoren aansluiting vonden. De groep is nu compleet met 23 motoren en 1 auto.
Allemaal even tanken en een bakje koffie voor de reis verder gaat naar Tjuchem in Duitsland.

\

Over binnenwegen toeren is wel het mooiste om te doen. Maar met zo’n grote groep motoren is het goed opletten of iedereen wel mee komt. Omdat er toch vaak eens een afslag genomen moet worden wordt de afstand tussen de motoren steeds groter en dat kan lastig zijn. Als er dan ,wat kan gebeuren ,verkeerd wordt gereden gaat het wel eens iets anders dan verwacht. Soms moest er even gewacht worden op elkaar. Natuurlijk zijn we ook sociaal om elkaar te helpen. Bij het keren was er iemand gevallen in het gras. Hup hup even de motor recht op, een
woord van troost en zeggen ,het komt wel goed schatje. Of kusje er op? Met schrik in de benen, een afgebroken spiegel en een los hangende richting aanwijzer konden we gewoon verder rijden. Of een accu heeft het begeven en met man en macht moet de motor weer aan gedrukt worden. Gelukkig gingen we naar Polo die bijna alles te koop heeft(ook een nieuwe accu)

Zo, een aardappelsoepje of een broodje hamburger gaat er wel in na een zes uurtjes sturen. Motoren worden nog even gecheckt, want misschien kunnen we bij Polo iets goedkoop meenemen. Even de tank weer vol gooien en het laatste stuk naar hotel Eifelstern in Bittburg rijden.

Daar aangekomen tegen half acht, even oksel fris maken om vervolgens aan onze maaltijd te gaan zitten. Met een biertje en een snaps voor het eten kwam de eetlust echt op gang. Een bakje koffie en gezellig naar de biergarden. De sterke verhalen en de gebeurtenissen van de dag nog doornemen onder het genot van een biertje.

De volgende dag.
Na een stevig ontbijt ende nodige vitaminen konden we wel weer er tegen aan. Zaterdag tien uur weer op de motor is de planning. A3 en Aneke hebben weer de regie en zorgen voor mooie toerwegen. Maar eerst nog even naar een Suzuki dealer voor een spiegel. Gelukkig was er 12 km verder op in Brecht één die ons prima kon helpen. Er was applaus voor de aardige monteur die met € 15,- aan kosten maakte dat we weer verder konden. 

Zo nu echt lekker toeren. Vlak bij Zell aan de Moezel op een terras iets nuttigen. De tafels mogen eigenlijk niet verplaatst worden of toch wel, nee niet, toch wel. Stoelen te kort? Even naar het restaurant. Het mocht uiteindelijk toch, gelukkig. Het luxe restaurant was niet ingericht op een stel opgeschoten motorrijders. Niet allemaal de zelfde apfelstrudel bestellen want dan waren er niet genoeg, was de mededeling van de serveerster. Het was wel erg gezellig met elkaar.

  

Nog maar net onder het afdak van het tankstation toen kwam de regen met bakken naar beneden. Toch nog de regenpakken aan. Het laatste uurtje nat aan de binnen kant van de warmte en het regenpak was inmiddels weer droog gewaaid. Terug bij Eifelstern konden gelijk weer aan tafel schuiven voor de warme maaltijd. Het zag er allemaal weer goed verzorgd uit en het smaakte ook uitstekend.  De dekschalen waren niet leeg te krijgen.

Tijd voor de disco.
Hoe later op de avond hoe gezelliger het werd. Er moest maar iemand op de dansvloer met regenpak de vogeltjes dans doen. Frank vroeg op zijn beste duits het plaatje aan, met gebaren zoals die bij de vogeltjesdans horen. Om 24.00 uur ging het dak er af. De feestnummers deden allemaal mee op de dansvloer, onder een hoop geklap van de omstanders.
Een aantal ‘’verstandige’’ motorrijders waren op bed of gingen om toch weer fris te beginnen aan de terugreis.

Zondag, de dag om weer naar huis te gaan. Vroeg uit de veren voor het ontbijt. De tassen volpakken en de motoren weer beladen. Navigatie weer instellen sloten er weer af en dan…… Balen, heeft er iemand van het schijfremslot de sleutel verloren. Even wachten….en ja er kwam na een dik half uur iemand van de Duitse ANWB om het slot door te slijpen. Om 11.00 reden we weg bij het Eifelstern hotel. Iets later dan gepland maar toch. Op naar Polo om daar weer een tussen stop te maken. Voor een hapje en een drankje. We wilden het weekend goed afsluiten en besloten bij het wok restaurant in Zevenaar met elkaar te gaan eten. Onderweg moest er nog wel weer getankt worden. Dus bij de pomp dringen voor een plekje. Automobilisten waren niet altijd blij met onze komst, moesten ze even wachten op die lawaai makers.

De aankomst om vijf uur bij het wok restaurant trok weer veel bekijks. Op de parkeerplaats werden de kleinste plekjes gebruikt om de motoren te parkeren en het hele restaurant zat vol. Een lange tafel stond klaar voor ons en konden we genieten van het lekkere eten.

       

Afscheid nemen op de parkeerplaats omdat er onderweg verschillende mensen elk een kant op zouden gaan. Nog even een lange rij motoren waar veel over gepraat werd door de automobilisten. Er kwam geen eind aan, leuk om te zien. De klok was de 21.00 uur gepasseerd voordat we weer thuis waren. Vermoeid maar terugkijkend op een mooi en gezellig weekend toeren. 

Ik wil Aneke en A3 heel erg bedanken voor de organisatie van dit weekend. De prachtige wegen die ze ons hebben laten zien. En natuurlijk dat ze ons weer veilig thuis hebben gebracht. Alle anderen bedankt voor de gezelligheid en de aanwezigheid. Graag tot een volgende keer.


Met een vriendelijke motor groet,
Alex